Ana Sayfa | Hizmetler | 1.5 DCI Enjektör Tamiri

Enjektör Arızası Belirtileri Nasıl Anlaşılır

Enjektör TamiriAraçlarda Yanma odasına yakıtı ileten parçaya enjektör adı verilir. Bu parçada olası bir arıza olması durumunda arızalı olan enjektörün bulunduğu pistonda, yanma odasına sadece hava alınacak, herhangi bir yakıt girişi olmadığı için araç pistonlarından birisinde güç üretimi duracaktır.

Böylelikle de araç sahiplerine enjektörlerde arıza olduğuna dair araç çalışmasında, belirtiler ortaya çıkmaktadır.

 

Araçta Enjektör Arızası Belirtileri

Benzinli araçlarda benzin enjektörleri Dizel araçlarda Dizel Enjektörler genellikle birbirlerine yakın sayılabilecek durumlar hissettirirler. Dizel ve Benzin enjektör arızasına ait bu belirtiler;

Benzin ve Dizel Enjektör Arızası Belirtileri;

~ Enjektör Arızasının en sık  belirtisi Araç rolantisini koruyamaz ve rolantide Stop eder, özellikle ışıklarda ve vitesi her boşa attığınızda Stop etme sorunları ortaya çıkar,
~ Araç Motoru Çok Yüksek Sarsıntı İle Çalışmaya Başlar. Araç İçindeki Yolcu Ve Sürücüleri Etkileyecek Ölçülerde Sarsıntılar Görülür
~ Araç Hızlanma ve Devirlenmede Zorluk Yaşar, Motor Zorlanması Hissedilir.
~ Egzoz bileşen Değerleri Bozulduğu İçin Oksijen Sensöründen Gelen Bozuk Veriler Araç Motor Arıza Lambasının Yanmasına Neden Olur
~  Motordan Normalde Olmayan Sesler Çıkmaya Başlar, Oldukça gürültülü Çalışır
~ Teklemeler ve Boğulmalar Baş Gösterir.
~ Performans Büyük Ölçüde Azalır,
~ Yakıt Sarfiyatı Kendini Belli Edecek Kadar Artar,
~ Araç Çalışmada Zorluk Yaşar, Marşı Çok daha uzun sürede alır Özellikle Belli Süre Bekledikten Sonra Çalışması Daha da Zorlaşır
~ Araç rolantisini Koruyamaz, Normalden Dha düşük Ve Her An Stop Edecek Şekilde Çalışır
~ Araç Lpg’li ise benzinde yaşanan olumsuzluklar lpg’de ortadan kayboluyor ise bu enjektör arızasının ciddi bir belirtisidir.

LPG Enjektör Arızası Belirtileri;

~ Araç LPG’li ise Lpg enjektör arızası belirtileri araç kendi kendine sürekli benzine geçmesi şeklinde görülür.
~ Benzinde sorunsuz çalışırken gaza geçişte sorun baş gösteriyor ise lpg’enjektör veya regilatör sorununun göstergesidir.

Enjektör Arızası Nasıl Anlaşılır?

Enjektör arızasının anlaşılması için yapılacak işlem son derece kolaydır. Bu işlemler LPG li araçlar ve dizel benzin için ayrı ayrıdır.

Dizel – Benzin Enjektör Arızası Nasıl Anlaşılır; Tüm enjektörleri sökerek uçlarını temizleyip yerine takılır. Araç 2-3 dakika rolantide çalıştıktan sonra tüm enjektörler tekrar sökülür. Bu aşamada enjektörlerin uçlarında sıvı yakıtın püskürtülmesinden dolayı ıslaklık nem gibi bulgular görülür. Fakat çalışmayan enjektörde ise kuru ve temiz hal korunur. Hala kuru ve temiz kalan enjektör, arızalı enjektördür. Sökme takma işi için bobin ve diğer ekipmanların da sökülmesi gerektiği için söz konusu tespiti araç sahiplerinin kendilerinin yapması oldukça zordur. Yanlış montaj araçta farklı sorunlar doğurabilir. Bu sebeple tamir ve montaj bilginiz yok ise bu testi bir usta yada servis tarafından yapılmasını sağlamanızı tavsiye edilir. Araç OBD cihazına bağlanarak hangi piston da yakıt karışım sorunu olduğu tespit de edilebilir. Enjektör tıkanıklığı yada beslemesinde de sorun olması sebebi ile enjektör arızaları meydana gelebilir. Söz konusu parçanın arızalı olduğu teyit edilerek söküldüğü zaman, parçanın durumuna göre tamir yada değişim yoluna gidilebilir. Bunun kararı parça söküldükten sonra ustanız tarafından netleştirilecektir.

LPG Enjektör Arızası Nasıl Anlaşılır ; LPG’de enjektörler motorun üstünde monteli ve açıkta olması nedeni ile kontrol edilmesi çok daha kolay bir parçadır. Benzinde olduğu gibi bu parçayı da sökerek kontrol etmek yerine soketler yardımı ile elektriği keserek kontrol etmek dana mantıklıdır. Sebebi LPG gazının uçucu olması sebebi ile herhangi bir olumsuz duruma imkan vermemek içindir. Yapılması gereken Lpg enjektörlerinin soketlerini tek tek çekerek araç çalışmasındaki değişiklikler gözlemlenir. Normal şartlarda bir enjektörü devre dışı bıraktığınız zaman araç rolantisi ve çalışması bozulması gerekir. Herhangi birinde araç çalışma ve rolantisi bozulmuyor ise bu durum o enjektörün arızalı olma olasılığını arttırır. Bu gibi durumlarda bir LPG ustası tarafından o enjektöre giden LPG hortumu kapatılarak test yapılır ve söz konusu sorun onaylanır ise enjektör değişir.

 

Birçok farklı nedenden bu tip sorun görülebilir. Araç sabah soğukken bir bilgisayara bağlanarak verileri analiz ederek sorunlu parça yada parçaları bulmaya çalışabilirsiniz. Geçmiş olsun.

~ Araç rölantide devir dalgalanmaları sorunları yaşar,
~ Stop etme baş gösterebilir
~ Devirlenirken Teklemeler yaşanabilir
~ Motor Arıza Işığı Yanar
~ Araç Geç Çalışır

Genel olarak işeme miktarına göre tamir seçenekleri değerlendirilir. Fakat çoğu durumda tamir değil değişim yapılır. Arızanın tipine göre tamir olup olmayacağı netleştirilir.

Benzin enjektörü yada dizel enjektörü, yanma odasından gelen is ve kurum ve yakıt içerisindeki maddelerden kaynaklı tortul sebebi ile zaman içerisinde iç kısımlarında yakıtın tam ve doğru olarak geçişini kısmen yada tamamen engelleyen bir hal alabilir. Bu durumda araçta, araç sahibinin kolaylıkla anlayabileceği bulgular ortaya çıkar.

LPG Enjektörleri sesli çalışıyor ise öncelikle belirtmemiz gereken durum bunun normal bir ses olduğudur. Enjektör içerisinde metal valfler bulunur. Bu valfler gaz geçişi sırasında açılıp kapanır. Bu nedenle de söz konusu vaflerin şıkırtıya benzer bir ses çıkarttığı görülür.

~ Araç çekiçten düşmeye başlar. Motora yeterli gücü sağlayamaz.
~ Araçta zamanla pompa üzerinde buluna contalar aşınır, ve mazot kaçağı oluşmaya başlar.
~ Araç siyah duman atmaya başlar. Egzoz borularında tıkanma ve boğulmalar gerçekleşir. Araçta yüksek ses çıkararak, teklemeye devam eder.
~ Hidrolik yağ tesisatında debi ölçümü gerçekleşir. Bu ölçümde arızanın kaynağı belirlenir.

Galeri


* Fiyat almak için lütfen 0532 300 09 81 nolu telefonu arayın ya da iletişim formu üzerinden bilgilerinizi bırakın. Güner Oto temsilcilerimiz size özel fiyatlandırma yapmak için iletişime geçecekler.

Aradığınız cevabı bulamadınız mı?

Aşağıda ki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz..